SAD
0

Ponovo uhapšena nastavnica osuđena za odnose sa učenikom

Sarajevo-x.com
Debra Lafave
Debra Lafave
Bivša nastavnica iz Tampe (SAD), Debra Lafave uhapšena je jer je prekršila uslove svoje uvjetne kazne koju je dobila nakon otkrivanja njene seksualne veze sa jednim 14-godišnjim učenikom.

Prema policijskom izvještaju, Lafave je prekršila uslove svoje uvjetne kazne nakon što je sa jednom maloljetnom kolegicom sa kojom je radila u jednom kafiću, razgovarala o svom privatnom životu. Razgovore sa maloljetnicima sud joj je zabranio pa je nedugo nakon "prijateljskog ćaskanja“ Lafave i uhapšena.

Zbog kršenja propisa koje joj je odredio sud, Debra bi mogla dobiti i do 15 godina zatvorske kazne.

Advokat koji zastupa osuđenu nastavnicu zbog seksualne veze sa 14-godišnjim dječakom John Fitzgibbons izrazio je svoje razočarenje zbog hapšenja njegove klijentice pogotovo jer se radi o tako "sitnom“ prijestupu. "Ćaskanje između moje klijentice i njene 17-godišnje kolegice bilo je bezazleno i tipično za radne kolegice“, naglasio je advokat, a prenosi AP.

Lafave (26) služi trogodišnju kaznu kućnog pritvora uz dozvoljene odlaske na posao i sedam mjeseci uvjetne kazne nakon što se izjasnila krivom po optužnici koja je tereti za seksualne odnose sa 14-godišnjim dječakom. Afera se odvijala u junu 2004. godine, a seksualni odnosi dešavali su se u učionici i njenom domu.