{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Polovina pljački banaka iz Evrope dešava se u Italiji

S
16.10.2007. u 08:43
0
0
Polovina pljački banaka iz Evrope dešava se u Italiji
0
Polovina pljački banaka iz Evrope dešava se u Italiji
Iako je pljačkanje banaka prestalo biti "popularno" među evropskim lopovima, čini se da to u Italiji ne vrijedi. Italijanski pljačkaši su pokazali da su izuzetak u pravilu i svojim kriminalnim radnjama doveli Italiju na prvo mjesto po pljačkanju banaka u Evropi
U protekloj godini, u Italiji je počinjeno preko 3.000 pljački banaka što čini 57% ukupnog broja pljački u cijeloj Evropi, izvijestio je u utorak The Guardian.

Analize Unije italijanskih banaka (FIBA) pokazale su kako je sjeverni dio Italije "uspješniji" kada je riječ o pljačkama jer se u njemu dogodilo 640 uspješnih pljački, dok je na jugu, tačnije na Siciliji, istih bilo 274.

Prema proračunima, bankarski radnici u Italiji imaju jednu šansu naprema 10 da postanu taoci pljačkaša.

Stefano Bellattati, uposlenik banke Ferrara, rekao je italijanskoj štampi kako je u 11 godina rada u banci bio "opljačkan" čak devet puta.

"Bilo je svakakvih plkjačkaša. Jednom su četvorica upala u banku u kojoj radim i govorila međusobno francuski, španski i engleski između kako ih ne bismo razumjeli. Poslije pljačke, otišli su na biciklima", izjavio je Bellattati.

Podaci o pljačkama u Evropi pokazuju da je ova vrsta kriminala u opadanju, a kao primjer stoji Velika Britanija u kojoj je od 122 pljačke, samo 30 rezultiralo pozitivnim ishodom za kriminalce.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: