Policija zaplijenila dvije tone zmija i kornjača

F
FENA
3.12.2009. u 10:43
0
0
Policija zaplijenila dvije tone zmija i kornjača
0
Policija zaplijenila dvije tone zmija i kornjača
Kambodžanska policija zaplijenila je dvije tone živih zmija i kornjača i uhapsila dva čovjeka koji su pokušali prokrijumčariti teret rijekom iz Kambodže u Vijetnam, saopćile su vlasti u četvrtak.
Djelujući po dojavi, policija je u srijedu presrela brod na rijeci Bassac u jugoistočnoj Kambodži u trenutku kada je trebalo da prijeđe u Vijetnam.

Policajci su su pronašli 1.655 kilograma zmija, većinom pitona, i 263 kornjače, čija ukupna težina iznosi 317 kilograma, saopćio je pukovnik Chan Savouen, zamjenik policijskog načelnika pokrajine Kandal, javio je AP.

"Zmije i kornjače rijetski su reptili u našoj zemlji i strogo je zabranjeno loviti ih ili trgovati njima", kazao je.

Policija je uhapsila dva Kambodžanca u dobi od 17 i 20 godina, za koje tvrdi da su bili plaćeni da prevezu teret, ali je saopćila da ne zna identitet njihovog poslodavca. Neki reptili ilegalno su ulovljeni u Kambodži a ostali su prokrijumčareni iz susjednog Tajlanda, kazao je Chan Savouen.

Zmije i kornjače su puštene u divljinu u srijedu, kazao je.

Vijetnam se često koristi kao tranzitna ruta za ilegalnu trgovinu divljim životinjama iz jugoistočne Azije u Kinu kako bi se zadovoljilo njezino tržište egzotičnih kućnih ljubimaca i hrane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: