Svijet
0

Policija vjeruje da je Madeleine McCann mrtva

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Iako se roditelji Gerry i Kate McCann još uvijek nadaju da će svoju kćerku pronaći živu, policija ne dijeli njihovo razmišljanje. Portugalska policija smatra da bi bilo potrebno pretražiti zabačena mjesta, a posebno jezero Barragem da Bravura na kojem je moguće će pronaći tijelo djevojčice.

Roditelji četverogodišnje Madeleine još uvijek vjeruju da će svoju kćerkicu pronaći živu i zdravu, ali policija u obzir uzima i drugu mogućnost, izvijestio je u utorak United Press International.

Prema izvorima, portugalska policija planira pretražiti zabačene dijelove i jezero Barragem da Bravura gdje je ubica možda mogao neopaženo ostaviti tijelo.

Ipak, roditelji McCann, u slučaju da tijelo malene Madeleine bude pronađeno u Portugalu, mogli bi odahnuti bar toliko da ih se više ne sumnjiči za nestanak njihove kćerke, izjavio je policijski izvor.

"To bi bila tragedija za Kate i Gerryja, ali ako je malena mrtva onda se to nije dogodilo njihovom krivicom - što oni uporno i govore", rekao je porodični prijatelj za medije.