Seatlle
0

Policija usmrtila ubicu četiri policajca

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Glasnogovornik šerifova ureda u državi Washington saopćio je u utorak da su policajci ubili čovjeka osumnjičenog za ubistvo četvero policajaca.

Glasnogovornik ureda šerifa u oblasti Pierce, Ed Troyer, izjavio je da je Maurice Clemmons ubijen u utorak ujutro u jednom kvartu Settlea, javio je AP.

Vlasti su sumnjičile Clemmonsa da je u nedjelju ujutro ubio policajce iz Lakewooda u kafiću u Parklandu, predgrađu Tacome, oko 60 km južno od Seattlea.

Troyer je izjavio da je policija pronašla Clemmonsa nakon što su vlasti oblasti Pierce dale adrese potencijalnih skrovišta.

Policija tvrdi kako ne zna šta je nagnalo Clemmonsa da puca i ubije tri policajca i jednu policajku.

Ubijeni policajci su 39-godišnji Mark Renninger, 37-godišnji Ronald Owens, 40-godišnja Tina Griswold i 42-godišnji Greg Richards.

Policajci su sjedili u kafiću prije početka svoje smjene i radili na svojim laptopima, kada je nepoznati počinitelj ušao u kafić i ubio ih, prenosi CNN.

Vjeruje se kako su se policajci našli kako bi zajedno prošli dio papirologije vezan uz slučajeve na kojima su radili.

"To je bila zasjeda, tačna namjera počinitelja", rekao je glasnogovornik tamošnje policije Ed Troyer. Počinitelj je naprosto ušao, iz vatrenog oružja pobio svih četvero i otišao. Niko drugi nije stradao.