Njemačka
0

Policija u spektakularnoj akciji spasila 60 osoba iz ski-gondole

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U spektakularnoj akciji spašavanja, njemačka policija je helikopterima uspjela da evakuiše oko 60 osoba, koji su zbog, kako se pretpostavlja tehničkih problema, ostali oko tri sata zarobljeni u ski gondolama na visini od oko 70 metara, u bavarskom skijaškom centru "Braunek".
  • Evakuacija gostiju je završena, sve je dobro proteklo, rezimirao je akciju portparol policije u izjavi za Spiegel u online izdanju, naglasivši da je u akciji spašavanja bilo angažovano dva policijska i tri spasilačka helikoptera.

Pretpostavlja se da je mehanički kvar razlog zašto je žičara stala, a oko 60 gostiju u tridesetak gondola ostalo u vazduhu, na -4 stepena Celzijusa.

Pošto se smetnja na žičari nije mogla odmah da otkloni, jedan broj gostiju, koji su se našli u gondolama, spašen je uz pomoć helikoptera, a drugi su spušteni na zemlju uz pomoć pokretnih merdevina.

Njemački mediji javljaju da ne postoji više nikakva opasnost za ostale skijaše, kao ni mogućnost da bi se gondole srušile, kao i da nema povrijeđenih.

U akciji evakuaisanja gostiju učestvovalo je približno 100 pripadnika policije, planinske službe, Crvenog krsta i vatrogasne službe. Akcija je trajala dva sata. Najmlađa evakuisana osoba ima deset, a najstarija 66 godina, prenose u utorak agencije.