Policija traga za Miss Hondurasa: Ljepotici i njenoj sestri se gubi svaki trag

Klix.ba
17.11.2014. u 16:38
4
11
Policija traga za Miss Hondurasa: Ljepotici i njenoj sestri se gubi svaki trag
4
Policija traga za Miss Hondurasa: Ljepotici i njenoj sestri se gubi svaki trag Maria Jose Alvarado (Foto: AFP)
Miss Hondurasa Maria Jose Alvarado nestala je prošlog četvrtka, nekoliko dana prije nego što je trebala stići u London da prisustvuje pripremama za takmičenje za Miss svijeta 2014. godine.
Devetnaestogodišnja ljepotica nestala je sa svojom sestrom Sofijom nakon rođendanske zabave njihovog prijatelja, koja je održana u kući u Santa Barbari. Policijski službenici kazali su kako njen nestanak još ne povezuju sa zločinom, ali da su danas ispitali četiri osobe i da je uhapšen momak njene sestre.

Alvarado je posljednji put viđena kako ulazi u vozilo nakon zabave. Šef policije Jose Coello kazao je kako se nestanak ne tretira kao zločin, ali potvrdio je četiri hapšenja.

"Četvero ljudi je uhapšeno, a među njima su organizator zabave i Sofijin momak. Trenutno su pod istragom", rekao je Coello.

Maria Jose i Sofia Maria Jose i Sofia


Maria Jose je u aprilu pobijedila na takmičenju Miss Hondurasa za Miss svijeta. U nedjelju navečer imala je zakazan termin za probu haljine koju bi nosila na takmičenju Izbor za Miss svijeta.

"Otvorite svoja srca i razumite moju bol. Postoji Bog koji sve vidi i nadam se da ćete ih osloboditi", rekla je uplakana majka Teresa de Jesus.

Izbor za Miss svijeta trebao bi biti održan 14. decembra u Londonu.

Honduras je jedan od najopasnijih američkih zemalja i dom najopasnijeg grada na svijetu - San Pedra Saule, u kojem godišnje bude 1.200 ubistava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: