Navodno ušao u zgradu
13

Policija pretraživala školu u Hamburgu nakon dojave o naoružanom tinejdžeru

D. B.
Velika policijska operacija obavljena je u Hamburgu u Njemačkoj nakon što je navodno naoružani tinejdžer ušao u jednu od škola.

Očevici su tvrdili da je specijalna policija stigla do škole "Otto Hahn" u Hamburgu, a prema prvim informacijama iz policije, nije bilo potvrđeno da li je naoružana osoba ušla u školu ili je samo prošla pored nje. Ipak, prema tvrdnjama očevidaca, mlađa osoba je ušla u školu.

"Mladić je bio naoružan, a navodno je ušao u školsku zgradu. Zasad nije jasno da li je zaista uštao ili je samo išao prema školi, a potom prošao pored nje. Specijalna jedinica pretražuje objekt", saopćeno je iz policije.

Policijske snage su blokirale područje oko škole, a tokom višesatnog pregleda nije pronađena sumnjiva osoba, kao ni oružje.

Školu "Otto Hahn" pohađa oko 1.500 učenika, a ovaj događaj je uslijedio svega nekoliko dana nakon napada u kojem je jedna osoba pucala na univerzitetu u Heidelbergu. U napadu je ubijena jedna te ranjene tri osobe, a napadač je izvršio samoubistvo. Policija nije otkrila motiv napada.