Tajland
0

Policija poručila mladima: Nema seksa za Valentinovo

Sarajevo-x.com
Alarmirana anketama koje su pokazale da jedan od četiri tajlandska tinejdžera planira proslaviti Dan zaljubljenih seksom, policija planira da vrši racije po motelima, tržnim centrima i parkovima. Racije bi trebale osigurati da se mladi ponašaju pristojno na Dan zaljubljenih, izvještava BBC.

Godišnja kampanja čiji je cilj osigurati pristojno ponašanje 14. februara, a pokrenuta od strane gradskih vlasti, osvijetlit će sve javne parkove u glavnom gradu Bangkoku dok su roditelji zamoljeni da provjere da li su im djeca došla kući vrijeme.

Policija i “studentski inspektori“ iz Ministarstva obrazovanja provjeravat će diskretne “ljubavne“ motele da bi osigurali da ih mladi ispod 18 godina ne koriste za ljubavne susrete.

Unatoč reputaciji Bangkoka kao jednog od svjetskih centara seks industrije, Tajland sa većinskim budističkim stanovništvom je generalno konzervativna. Prodavači ruža su se požalili da je prodaja u padu zbog niskog životnog standarda stanovništva.

Ipak, da nije sve tako crno pokazalo je više od 200 parova koji su u četvrtak ujutro čekali u redu kako bi se vjenčali na dan Svetog Valentina u regiji Bang Rak, u Bangkoku - "ljubavnom selu" na tajlandskom jeziku.

Lokalni zvaničnik Sosak Boonsughth je objasnio da su vlasti počele da koriste jedan veliki hotel jer su zahtjevi bili brojni i jer su uobičajeni hoteli bili premali da prime puno ljudi na dan Svetog Valentina. On je kazao kako u četvrtak treba da vjenča 600 parova u Bang Raku.