{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Policija izvršila pretres na tehnološkom salonu CeBIT u Hanoveru

F
6.3.2008. u 19:05
0
0
Policija izvršila pretres na tehnološkom salonu CeBIT u Hanoveru
0
Policija izvršila pretres na tehnološkom salonu CeBIT u Hanoveru
Policija i tužilaštvo grada Hanovera izvršili su u srijedu i četvrtak pretres na 52 izlagačka štanda tehnološkog salona CeBIT tražeći eventualne krivotvorine, izjavio je u četvrtak državni tužilac.
Zaplijenjeni su radioprijemnici i čitači MP3, kao i propagandni prospekti, objasnio je agenciji AFP Hans-Juergen Lendeckel, državni tužilac iz Hanovera.

"Aparati su prekrili cijeli jedan sto, a zaplijenjeni podaci su ispunili 68 kartonskih kutija koje su sada u rukama policije", dodao je on.

Njemačko pravosuđe sumnjiči neke izlagače da koriste tehnologiju kompresije podataka, a da za to nisu platili prava, kazao je Lendeckel.

Osumnjičeni proizvođači su većinom kineski, ali također i "evropski, među kojim je devet njemačkih štandova", kazao je državni tužilac.

Nije prvi put da hanoverska policija pristupa ovakvoj vrsti operacija za vrijeme CeBIT-a, ali nikada operacija nije bila tolikog obima, saopćilo je tužilaštvo.

"Štete koje prouzrokuje piraterija su ogromne, pa je naša akcija imala i preventivan cilj. Neki izlagači su već bili uhvaćeni. To mora da prestane", insistirao je Lendeckel.

Istraga će trajati nekoliko sedmica, potvrdio je on.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: