Svijet
0

Policajac optužen zbog otkrivanja tijela Whitney Houston 

Klix.ba
Whitney Houston (Foto: Arhiv/AFP)
Whitney Houston (Foto: Arhiv/AFP)
Policajac, koji se našao na mjestu smrti američke pjevačice Whitney Houston, navodno je otkrio njeno golo tijelo i komentarisao kako "i dalje izgleda dobro, uprkos godinama i trenutnom stanju".

U tužbi, koju je podnio nekadašnji nadzornik specijalnih policijskih snaga Brian Weir, navodi se da je policijski narednik kleknuo iznad tijela pjevačice, otkrio njeno tijelo u predjelu genitalija i izrekao neprikladne komentare.

NBC News javlja kako je Weir tada bio stariji patrolni narednik i da je pokušao da obezbijedi i sačuva mjesto smrti.

On tvrdi da je, nakon što je tijelo prekriveno, Nutall stigao i podigao prekrivač bez ikakvog legitimnog, istražnog ili bilo kakvog drugog razloga uklonio prekrivač.

Weir navodi da je to prijavio, što je rezultiralo njegovim smjenjivanjem sa čela specijalnog tima.

Žalba je podnesena gradu Beverly Hillsu i drugim kalifornijskim državnim službama. Očekuje se i građanska tužba u narednih 30 dana.

Poručnik policije Beverly Hillsa, Lincoln Hoshino, rekao je za NBC kako se protivi tvrdnjama te da ne zna da je Weir podnio bilo kakvu tužbu.

On navodi kako je Nutall tada bio na dužnosti kao detektiv te da ne zna za bilo kakvo neprikladno ponašanje i komentare te da njegov odjel potpuno stoji iza istrage.

Houston je pronađena mrtva 11. februara prošle godine, u kupatilu hotela na Beverly Hillsu. Imala je 48 godina.