Stockholm
0

Pokušao ubiti djevojku s 3 kg otrova

Sarajevo-x.com
Bizaran slučaj pokušaja ubistva zabilježen je u Švedskoj. 32-godišnji muškarac pokušao je u nekoliko navrata otrovati svoju bivšu djevojku tolikom količinom bojnog otrova Ciklon B, da bi s njime moglo ubiti čak 42.000 ljudi.

Muškarac koji živi u gradu Lulea, osim što je optužen za četverostruki pokušaj ubistva, optužen i za drogiranje i silovanje svoje bivše 27-godišnje djevojke. "Ciklon B je napravljen s jednom svrhom, a ta je da uništava život", rekla je švedskim medijima tužiteljica Ulla-Karin Lindström.

Za Švedsku ovaj slučaj predstavlja presedan, jer je ovo prvi put da je neko optužen za pokušaj ubistva nacističkim bojnim otrovom. Tužitelji tvrde kako je muškarac prvi puta bivšu djevojku pokušao otrovati u decembru prošle godine na način da joj je smrtonosnu dozu otrova stavio u hranu za vrijeme večere s njihovo dvoje djece. Drugi pokušaj dogodio se u januaru ove godine, kad joj je stavio otrov pod nos i na usta, dok je ona spavala.

U trećem pokušaju, koji se dogodio u februaru, ovaj muškarac je smrtonosnu dozu Ciklona B svojoj bivšoj djevojci postavio u auto. U posljednjem pokušaju, smrtonosnu dozu otrova postavio je u njenoj kući, nekoliko dana nakon toga. Puka je sreća i slučajnost kako je nesretna djevojka uopšte živa, tvrde tužitelji.

Muškarac je otrov naručio iz češke tvornice, koja ga proizvodi pod imenom Uragan D2, ali rodbini je nešto tu bilo sumnjivo pa kad su provjerili o čemu se radi, provjerivši narudžbu, kontaktirali su policiju.

Optuženi je porekao kako je bojni otrov kupio s namjerom da otruje svoju bivšu djevojku.