{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pokušali da prevare Jelisejsku palatu za 2,5 miliona eura

F
20.4.2011. u 16:28
0
1
Pokušali da prevare Jelisejsku palatu za 2,5 miliona eura
0
Pokušali da prevare Jelisejsku palatu za 2,5 miliona eura
Uspjevši da se domognu bankovnog računa Jelisejske palate, dva muškarca pokušala su da od sjedišta francuskog predsjednika prevarom iznude 2,5 miliona eura, otkriva francuski satirični list "Okovani patak".
Telefonirali su državnom Trezoru koji rukovodi računima Jelisejske palate, predstavljajući se kao upravnici francuske aviokompanije Air France.

Od trezora su tražili da im u najkraćem roku uplati 2,5 miliona eura na račun u inostranstvu, tvrdeći da im Jelisejska palata duguje tu sumu na ime zaostalih računa za zvanična putovanja francuskog predsjednika.

Jedan od prevaranata čak je sebi dozvolio da podigne glas, izjavivši ljutito u slušalicu kako je "sramota da se toliko kasni s plaćanjem!".

Bankar s kojim su razgovarali ipak je, iz predostrožnosti pozvao predsjedničku palatu prije nego što je izvršio virman, te je tako prevara otkrivena.

Šef ureda Nicolasa Sarkozyja, Christian Fremont, izjavio je da se radi o dvojici prevaranata, francuskih državljana, kojima to nije bio prvi ovakav pokušaj.

"Pokušali su da to izvedu kod nekoliko kompanija i ponekad bi im uspjelo", dodao je on.

Prema pisanju "Okovanog patka", jedna od kompanija koja je nasjela na njihovu prevaru je Nacionalna agencija za turističke čekove (ANCV), koja im je na račun u Kini uplatila 998.000 eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: