|

Pokušaji samoubistava samospaljivanjem zbog siromaštva

Pokušaji samoubistava samospaljivanjem zbog siromaštva
0
S
SRNA
19.1.2011. u 17:30
1
komentara
0

dijeljenja
Pokušaji samoubistava samospaljivanjem zbog siromaštva
Dvojica Rumuna danas su se javno zapalila protestujući protiv siromaštva, a protesti iz istih pobuda dešavaju se širom svijeta.
Na istoku Rumunije, u pokrajini Vaslui, zapalio se 31-godišnji otac troje djece, jer više nije mogao da prehranjuje svoju porodicu, a u mjestu Zalau zapalio se beskućnik koji nije mogao da dobije smještaj u prihvatilištu.

Prvog muškarca su spasile komšije koje su pritrčale u pomoć i ugasile vatru.On je zadobio teške opekotine po tijelu. Beskućnik je takođe hospitalizovan, a njegove su povrede lakše.

Stepen siromaštva značajno je porastao u Rumuniji zbog ekonosmke krize koja je zahvatila tu zemlju.

Ukupno sedam slučajeva samozapaljivanja zabilježeno je u Alžiru. Posljednji slučajevi zabilježeni su danas, kada se zapalila 50-godišnja žena i 35-godišnji muškarac, prenosi alžirski list Al Vatan.

Talas nasilja proširio se Afrikom nakon što je jedan muškarac izvršio samoubistvo u Tunisu. Nakon tog incidenta, Tunisom se proširio talas nasilja i protesta koji su se ubrzo prenijeli i u druge afričke zemlje.

U proteklim danima pred zgradom egipatske vlade u Kairu, ali i pred predsjedničkom palatom, pokušali su da se zapale neki demonstranti.

Slični događaji zabilježeni su i na Mauricijusu i u Alžiru.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...