Veoma čudna priča
38

Pojavio se dječak koji je nestao prije sedam godina, tvrdi da je pobjegao otmičarima

Klix.ba
Foto: CNN
Foto: CNN
Prije skoro deset godina, Timmothy Pitzen i njegova majka su se uputili u avanturu i putovali po zoološkim vrtovima i vodenim parkovima. Nedugo kasnije, njegova majka je pronađena mrtva u hotelskoj sobi sa porukom da je sina dala ljudima koji ga vole i da ga policija nikad neće pronaći, prenosi CNN.

Ipak, dječak se nedavno pojavio na jednom od parkinga u Kentuckyju tvrdeći da je jedva pobjegao otmičarima koji su ga držali sedam godina, te kako ga boli stomak jer je trčao dva sata. Predstavio se kao Timmothy i kazao je kako ima 14 godina.

Timmothy, sada već tinejdžer, kaže kako su njegovi otmičari dvojica muškaraca koji su građeni kao body-bilderi. Rekao je kako jedan ima tetovažu paukove mreže na vratu, a drugi tetovažu zmije na ruci.

Foto: CNN
Foto: CNN

Njegov otac ga je neumorno tražio godinama, a posljednje što je čuo o njemu rekla mu je njegova supruga i dječakova majka koja je dan prije samoubistva pozvala sve članove porodice kako bi ih uvjerila da je dječak dobro i da ne moraju brinuti.

Slučaj je jedno vrijeme bio interesantan medijima, te je porodica tada izjavila kako nisu iznenađeni što se dječakova majka ubila jer se dugo borila sa depresijom i jer joj je brak propadao. Plašila se da će joj sud oduzeti dijete jer ima psihičkih problema.

Foto: CNN
Foto: CNN

Dječak i majka su posljednji put viđeni na jednom od snimaka nadzornih kamera kada su šetali i zabavljali se, a nikome nije jasno zašto ga je predala nepoznatim ljudima, zašto se ubila i da li je dječak koji se sada pojavio zaista Timmothy. Istraga je još uvijek u toku i više informacija će biti dostupno u skorijem periodu.