Uradit će DNK
16

Pojavila se djevojka koja za sebe tvrdi da je Madeleine McCann koja je nestala 2007. godine

S. Š.
Madeleine McCann (lijevo) i Julia Wandelt (desno)
Madeleine McCann (lijevo) i Julia Wandelt (desno)
Julia Wandelt je 21-godišnja djevojka iz Poljske koja je nedavno izjavila da je možda Madeleine McCann, Britanka koja je nestala dok je bila na odmoru sa porodicom u Portugalu 2007. godine.
Julia je privukla medijsku pažnju nakon što je napravila Instagram nalog sa korisničkim imenom Iammadeleinemccann, tvrdeći da ima pjegicu na nozi i mrlju u oku na istim mjestima kao i Madeleine te da izgleda slično Madeleininim roditeljima.

Također je izjavila da je bila u kontaktu sa Madeleininom porodicom i da se nada da će uraditi DNK test kako bi dokazala svoje tvrdnje. Međutim, portugalske vlasti su izjavile da nemaju dokaza koji bi sugerirali da je Madeleine još uvijek živa.

Porodica Madeleine McCann navodno je zatražila DNK test za Wandelt nakon što je ona postala popularna na društvenim mrežama, a sve nakon tvrdnji koje je izrekla na svom Instagramu, prenosi španska Marca.

Član porodice McCann navodno je ponudio da se podvrgne DNK testu kao odgovor na tvrdnje Julije Wandelt da je Madeleine McCann. Julia je izrazila želju da u bliskoj budućnosti direktno kontaktira Madeleinine roditelje.

Ona tvrdi da je počela da ispituje svoj identitet prije nekoliko mjeseci nakon što je čula nešto od svoje bake. Iako tvrdi da ima 21 godinu, smatra da njene godine možda nisu tačne.

Podsjećamo, Madeleine McCann, iz Leicestershirea, imala je tri godine kada je nestala u Praia da Luz u Algarveu u maju 2007. godine nakon čega je je predmet privukao međunarodnu pažnju.

Istrage su pokretane nekoliko puta, međutim ovaj slučaj i dalje je nerasvijetljen.