Svijet
0

Pogoršano stanje vatrogasca Juričev Mikulina

FENA
Zdravstveno stanje vatrogasca Ante Juričeva Mikulina pogoršano je i kritično, najteže u proteklih 15 dana liječenja, te se svakog trenutka može očekivati i najgori ishod, dok je Frani Lučiću stanje nepromijenjeno, izvijestili su liječnici na redovitoj konferenciji za novinare u splitskoj Kliničkoj bolnici.

Stanje 23-godišnjem Anti Juričevu Mikulinu izrazito se pogoršalo i veoma je teško, funkcija pluća dvostruko mu je oslabljena uslijed opeklina donjeg dišnog puta i uznapredovalim šokom pluća, kazao je voditelj anesteziologije Odjela intezivnog liječenja dr. Ante Ujević.

"Može loše završiti svakoga trenutka, ali mi ga nismo otpisali", poručio je dr. Ujević.

Dodao je kako se nad Antom, koji je u požaru na Kornatu 30. kolovoza zadobio opekotine trećeg stupnja na 65 posto tijela, provode mjere intenzivnog liječenja te da je i dalje na stalnoj dijalizi zbog oslabljene funkcije bubrega, a cirkulacija mu se održava lijekovima.

Opće stanje Frane Lučića, kojemu je opečeno 50 posto tijela, nepromijenjeno je i zadovoljavajuće, vitalne funkcije su mu uredne i u takvu se stanju održavaju mjerama intenzivnog liječenja.

Posebna se pozornost posvećuje borbi protiv infekcije. I Frane je i dalje životno ugrožen, naglasio je liječnik.

Ravnatelj Bolnice dr. Dujomir Marasović novinare je izvijestio kako će se redovite konferencije od idućega tjedna održavati samo srijedom, a informacije o stanju ozljeđenih vatrogasaca dobivat će se svakodnevno pisanim putem ili u izravnom kontaktu.