Svijet
0

Pogoršano stanje vatrogasca Ante Juričeva Mikulina

FENA
Zdravstveno stanje vatrogasca Ante Juričeva Mikulina, teško ozlijeđenog u tragediji na Kornatu, pogoršano je te su mu oslabljene funkcije bubrega i pluća, izvijestili su liječnici na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare u splitskoj Kliničkoj bolnici.

Mikulin je loše i životno je ugrožen, a stanje mu se kao i kod drugog ozlijeđenog Frane Lučića mijenja iz sata u sat tako da je nemoguće išta prognozirati, kazao je voditelj Odjela plastične kirurgije dr. Ivan Utrobičić.

Drugom ozlijeđenom vatrogascu Lučiću, koji je također životno ugrožen, premda je nešto bolje, jer diše samostalno i svjestan je, jučer je odstranjeno izgoreno tkivo te mu je na 20 posto tijela transplantirana umjetna koža.

Istom će zahvatu biti podvrgnut i Juričev Mikulin kada to omogući njegovo zdravstveno stanje.

Ravnatelj bolnice dr. Dujomir Marasović kazao je da su obojica pacijenata u tretmanu intenzivnog liječenja po najsuvremenijim metodama te da je utemeljen stručni konzilij u kojemu je desetak liječnika koji sudjeluju u njihovu liječenju.

Jučer su uzeti i manji dijelovi kože koji su poslanu u laboratorij u Bratislavu radi uzgoja kako bi im se mogla transplantirati njihova vlastita koža.