|

Pogledajte šta sve posjeduje Roman Abramovič

Pogledajte šta sve posjeduje Roman Abramovič
0
S
Sarajevo-x.com
18.2.2011. u 11:26
45
komentara
0

dijeljenja
1/6 Romanova jahta Eclipse najduža je jahta na motorni pogon na svijetu
2/6 Elitno naselje u Londonu gdje je Abramovič nedavno kupio tri stana
3/6 Abramovičeva kuća u Velikoj Britaniji
4/6 Još jedna vila u Britaniji
5/6 Vila na jugu Francuske vrijenda 35 miliona eura
6/6 St Barts na Karibima omiljeno je mjesto za bijeg ruskog tajkuna
Ruski multimilijarder i vlasnik londonskog Chelseaja Roman Abramovič morao je otkriti svoje vlasništvo zbog ruskog antikorupcionog zakona, jer se namjerava kandidovati za regionalni parlament u Chukotki.
Ruski bogataš je otkrio da posjeduje šest stanova i kuću u Velikoj Britaniji, četiri kuće u Rusiji, dvije u SAD-u i tri u Francuskoj. Svoj novac čuva na 22 bankovna računa u Rusiji, a vozi četiri godine starog Volkswagena.

Abramovič je naveo da posjeduje 85 miliona eura na 22 bankovna računa i još 29 miliona eura u dionicama.

Objava njegovog finansijskog stanja nije naišla na pozitivne reakcije u Rusiji, a brojni blogeri u toj zemlji obrušili su se na tranzicijskog multimilijardera.

"Čini se da većinu novca investira u engleske nekretnine. Zašto se onda ne kandiduje na izborima u toj zemlji", piše Abramovičev kritičar.

Kritičari su primijetili da nije spomenuo svoju "Roman mornaricu", sa nekoliko jahti ili privatne zračne snage sa avionima i helikopterima, dok je na listu stavio VW Golf, vrijedan desetak hiljada eura.

Ukupno vlasništvo koje je Abramovič naveo daleko je ispod cifre od 13 milijardi eura, na koliko je magazin Finans procijenio njegovo vlasništvo.

Novine The Moscow Times navele su da Abramovič posjeduje i najdužu jahtu sa motorom na svijetu. Ni ona se ne pojavljuje na njegovom spisku uoči regionalnih izbora u Rusiji, piše Daily Mail.
Prijavi grešku


Komentari (45)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...