Emotivan trenutak
36

Pogledajte kako su građani Hersona ukrajinskom himnom prekinuli obraćanje reportera CNN-a

N. V.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Nakon što je Ukrajina oslobodila Herson od devetomjesečne ruske okupacije, građani su proslavili dolazak ukrajinskih trupa. Simpatičan momenat zabilježen je kamerama CNN-a kada su zadovoljni građani prekinuli izvještavanje reportera pjevajući himnu.
CNN-ov reporter Nic Robertson se javio sa terena iz Hersona odakle je prenio pozitivnu atmosferu iz Hersona. Videosnimak na kojem razgovara sa građanima dok slave povratak ukrajinske vojske objavljen je i na društvenim mrežama, a posebno je zapamćen ostao jedan emotivni momenat.

Naime, na šestoj minuti snimka, velika grupa građana Hersona pjeva himnu Ukrajine u čast povratka njihovih vojnika napravivši tako vrlo emotivan momenat.

Od jučer, kada je ukrajinska vojska ušla u Herson, traje slavlje u ovom gradu. Veliki broj građana se okupio na trgu zadovoljni što konačno više ne moraju strahovati za svoj život.

Na snimku, reporter razgovara sa dvije žene, a jedna od njih se zahvalila na svoj pomoći i zagrlila reportera.

"Bilo je veoma teško vrijeme za sve. Svaka ukrajinska porodica je čekala da se vrati naša vojska. Sada je predivno i hvala vam na podršci. Osjetili smo vašu podršku. Mogu li Vas zagrliti?", rekla je jedna od građanki Hersona.

Druga je istaknula da nemaju hrane, vode, struje niti internet konekcije, ali da sada više ne brinu i da mogu čekati s obzirom na to da su sigurni.