{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podžić na sastanku sjeveroatlantskog partnerskog Vojnog komiteta

F
8.5.2007. u 11:45
0
0
Podžić na sastanku sjeveroatlantskog partnerskog Vojnog komiteta
0
Podžić na sastanku sjeveroatlantskog partnerskog Vojnog komiteta
Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Sifet Podžić će na poziv predsjedavajućeg Vojnog komiteta NATO-a generala Ray Henaulta učestvovati na radnom sastanku EAPMC/CS (Euro-Atlantic Partnership Military Committee /Chief of Staff ) od 9. do 10. maja u Glavnom štabu NATO-a u Briselu.
Tokom sastanka predviđeno je obraćanje načelnika ZŠOS BiH generalpukovnika Sifeta Podžića u kojem će istaći najvažnije oblasti buduće vojne saradnje Bosne i Hercegovine i NATO-a i realizovane korake u toku aktivne participacije BiH u NATO-ovom programu "Partnerstvo za mir".

Planiran je i susret predsjedavajućeg Vojnog komiteta NATO-a generala Ray Henaulta i načelnika ZŠOS BiH generalpukovnika Sifeta Podžića na kojem bi se razgovaralo o budućoj participaciji OSBiH u mirovnim operacijama.

Ovo je prvo učešće predstavnika OSBiH na radnom sastanku EAPMC/CS od prijema BiH u NATO-ov program Partnerstvo za mir, što predstavlja veliki značaj za OSBiH i za državu BiH, navode iz Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: