|

Podignuta optužnica protiv tri tinejdžera zbog ubistva sudije

Podignuta optužnica protiv tri tinejdžera zbog ubistva sudije
0
F
FENA
5.12.2012. u 15:46
1
komentara
0

dijeljenja
Podignuta optužnica protiv tri tinejdžera zbog ubistva sudije Sudija Richard Nieuwenhuizen
Sud u Holandiji podigao je optužnicu protiv tri tinejdžera koja su optužena za ubistvo linijskog sudije Richarda Nieuwenhuizena, nakon utakmice između omladinskih timova Nieuw Slotena iz Amsterdama i Buitenboysa iz Almerea
Nesretni sudija volonter preminuo je u bolnici u ponedjeljak, dan nakon što su ga tri nogometaša Nieuw Slotena pretukla. Nieuwenhuizenov sin je igrao na toj utakmici, koja je održana u Almereu.

Tužioci su otkrili da će tri mladića, dva petnaestogodišnjaka i šesnaestogodišnjak, odgovarati za ubistvo, fizički napad i nasilje u javnosti. Njihovi identititi još nisu otkriveni.

Nieuwenhuizen je bio u upravi Buitenboysa, koji nisu saopštili tačan razlog smrti. On je nakon utakmice otišao u klub, gdje se uvečer onesvjestio.

"Ne možemo da vjerujemo da se ovo dogodilo. Djeca od 15-16 godina prebijaju sudiju, pred svima. Richard je bio divan čovjek, volontirao je svake nedjelje, uživao je u tome", rekao je predsjednik Buitenboysa Marcel Ost.

Holandski nogometni savez odlučio je da odloži sve utakmice amaterskih liga sljedeće nedjelje, dok će mečevi prve i druge lige početi sa minutom ćutanja u znak sjećanja na Nieuwenhuizena.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...