{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Podgorica: Dogovor Hrvatske i Crne Gore o pomorskom prometu

F
19.6.2007. u 15:47
0
0
Podgorica: Dogovor Hrvatske i Crne Gore o pomorskom prometu
0
Podgorica: Dogovor Hrvatske i Crne Gore o pomorskom prometu
Hrvatska i Crna Gora su se dogovorile da se putničkim drvenim brodovima na turističkim putovanjima između hrvatskih i crnogorskih luka omoguće međunarodna putovanja s nacionalnim svjedodžbama, a Memorandum o suglasnosti dviju vlada u utorak su u Podgorici potpisali državni tajnik u hrvatskom Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Branko Bačić i pomoćnik crnogorskog ministra za pomorski i željeznički promet i europske integracije Srđan Vukčević.
Memorandum o suglasnosti primjenjuje se na drvene brodove koji posjeduju značajke tradicionalne konstrukcije, koji viju zastavu Hrvatske li Crne Gore i plove između hrvatskih i crnogorskih luka, prevoze najviše 100 putnika na dnevnim izletima ili najviše 36 putnika u kabinama na duljim prekonoćnim putovanjima i koji se tijekom putovanja ne udaljavaju više od 1,5 milja od najbližeg kopna i to u razdoblju od 1. travnja do 31. listopada.

Bačić je rekao da Hrvatska danas raspolaže s više od 350 brodova koji bi mogli koristiti olakšice koje pruža Memorandum. Prošle je godine 40 brodova zatražilo dozvolu za organiziranje izlete prema crnogorskom primorju.

Izjavio je također da je Vlada Hrvatske nedavno donijela odluku o uspostavi zračnog prometa s Crnom Gorom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: