Historijski dan
0

Počinje suđene austrijskom monstrumu

Sarajevo-x.com
Josef Fritzl koji je godinama držao u zatočeništvu svoju kćer, te s njom dobio sedmero djece ove sedmice će se naći pred licem pravde. Austrijski monstrum, kako su ga nazvali mediji, optužen je za ubistvo, incest, zlostavljanje i porobljavanje.

Fritzl je priznao da je svoju kćerku držao u zatočeništvu kao seksualnu robinju 24 godine u podrumu porodične kuće u gradu Amstettenu, te s njom dobio sedmoro djece, dok je jedno preminulo kratko nakon rođenja, a tijelo djeteta je spaljeno.

Porodica, prijatelji i susjedi su tvrdili da nikada nisu primjetili da se u kući Fritzlovih nešto neobično dešava, što je javnost ocijenila kao okretanje glave od istine koja im je sve vrijeme bila pred očima.

Suđenje austrijskom monstrumu će trajati pet dana, tokom kojeg će porota pogledati i viedeo zapis sa svjedočenja Fritzelove kćerke Elisabeth, objavili su austrijski mediji.

Na svjedočenju 43-godišnja Austrijanka je navela sve detalje patnje kroz koju je prošla zahvaljujući monstruoznom planu svog oca.

Na suđenje će doći novinari iz cijelog svijeta, no samo oni akreditovani će moći vidjeti početak i kraj suđena, ostalo će biti zatvoreno za javnost.

Elizabeth Fritzl i njena porodica će se za vrijeme suđenja vratiti u bolnicu gdje će biti zaštićeni od medija sve dok slučaj ne bude zatvoren.