{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje prvi Svjetski halal forum u Evropi

F
16.11.2009. u 16:01
0
6
Počinje prvi Svjetski halal forum u Evropi
0
Počinje prvi Svjetski halal forum u Evropi
Svjetski halal forum (WHF), najvažniji skup u svijetu halal industrije, prvi put će biti održan u Evropi 17. i 18. novembra u Den Haagu.
Ovaj skup će okupiti ključne ličnosti halal industrije i poslovne lidere, a tema je „Potencijal halala – regionalni fokus“.

Organizator svjetskog halal foruma je malezijska kuća Kasehdia, koja se bavi organizacijom programa, naučnih skupova, foruma i drugih događaja i skupova vezanih za halal industriju.

U radu halal foruma učestvovat će Agencija za certificiranje halal kvalitete, kao i reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić koji će govoriti o temi: "Koncept halala: Rastući značaj u današnjoj ekonomiji“.

S obzirom na uspješnu implementaciju zahtjeva za članstvo u organizaciji IHI Alliance, koja koordinira aktivnostima na svjetskom halal tržištu u oblasti halal certificiranja i razvijanja međusobne suradnje, u okviru foruma bit će upriličena svečanost dodjele certifikata za punopravno članstvo Agenciji za certificiranje halal kvalitete BiH.

Vrijednost svjetskog tržišta industrije halal hrane procjenjuje se na 455 milijardi eura godišnje, a to je samo vrh „ledenog brijega“, kada se uzme u obzir da je halal način života za 1,8 milijarde muslimana, što podrazumijeva više od same hrane.

Tržišna vrijednost evropskog halal tržišta procjenjuje se na 47 milijardi eura godišnje s više od 52 miliona muslimana koliko trenutno u Evropi danas živi, a očekuje se da dvostruko poraste u sljedećih 20 godina, što čini jako atraktivnim ovo tržište, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: