SAD
0

Počinio masakr jer nije imao sreće sa ženama

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Otkriven je identitet čovjeka koji je u utorak ušao u LA Fitness Club u blizini Pittsburgha u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji. Radi se o Georgeu Sodiniju, čovjeku koji je osjećao mržnju prema ženama jer su ga ignorisale, javlja AP.

Sodini je ušavši u dvoranu ubio tri žene, devet ranio, a zatim izvršio samoubistvo. Razlog njegove "osvete" je taj što djevojku nije imao od 1984. godine, a sa ženom nije imao spolni odnos posljednjih 19 godina.

"Ja se ženama, jednostavno, ne sviđam. U SAD-u ima 30 miliona poželjnih žena (po mojoj procjeni), a ja ne mogu naći nijednu. Nijednoj od njih ja nisam privlačan", napisao je ovaj kompjuterski programer u svom dnevniku na internetu.

Mjesecima ranije on je, također, u dnevniku pisao o korištenju oružja i sprovođenju "izlaznog plana" u wellnesu, u kojem radi mnogo mladih žena. U utorak je odlučio realizirati plan. Ovaj 48-godišnjak je ušetao na čas aerobika kojem su prisustvovale samo žene, noseći u ruci torbu. Ugasio je svjetla i počeo pucati iz tri pištolja.

Ubica je devet mjeseci prije nego je kročio preko praga fitnes centra pisao internetski dnevnik, u kojem je sebe opisao kao usamljenog.

"Svaku večer i idem u krevet sam. Na svakom čošku viđam parove od dvadesetak godina. Vidim 20-godišnjaka s lijepom 20-godišnjakinjom i razmišljam o tome kako su te godine samo prošle pored mene. Zašto bih ja nastavio živjeti sam narednih 20 i više godina", napisao je u dnevniku Sodini.