{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo najveći evropski novinski kongres

F
26.4.2010. u 17:45
0
0
Počeo najveći evropski novinski kongres
0
Počeo najveći evropski novinski kongres
Najveći evropski novinski kongres otvoren je danas u bečkoj Vijećnici, gdje će urednici, novinari, dizajneri i ostali saradnici štampe predstaviti najnovije koncepte, trendove, informacije u novinarstvu i najbolje evropske novine.
Kako je saopćeno, gradski vijećnik za medije Christian Oxonitsch pozdravio je učesnike kongresa, među kojima i 600 glavnih urednika.

- Medijski i komunikacijski sektor prolaze kroz velike promjene. Digitalna revolucija proizvela je nova sredstva za prenos informacija. Čitaoci su dobili veću ponudu, ali redakcije istovremeno dobivaju poseban značaj i zadatak pod pritiskom konstantnih promjena - rekao je Oxonitsch na otvarenju.

U fokusu 11. European Newspaper kongresa je lokalno novinarstvo. U vremenu stalno dostupnih, ali često preobimnih informacija iz cijelog svijeta, za čitaoce njihova sredina postaje "terra incognita", a vijesti koje direktno utječu na njihovu svakodnevnicu sve važnije.

U ovom kontekstu će biti predstavljene teme "S lokalnim vijestima do uspjeha", "Novo otkriće lokalnih vijesti" i "Vrhunska klasa lokalnih informacija" o neotkrivenom privrednom i novinarskom potencijalu lokalnog novinarstva.

Novinski izdavači će u Beču raspravljati o finansiranju štampe i novim finansijskim modelima i rješenjima za opstanak printanih izdanja.

Urednici evropskih novina ove godine će govoriti o (ne)zavisnosti novinarstva i radu pod stalnim utjecajem privrede, politike, prava i društva. Svake godine se dodjeljuju nagrade za najbolje novine u više kategorija, najbolju naslovnu stranicu, tipografiju, fotografiju i drugo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: