{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pobuna u brazilskom zatvoru: Zarobili zatvorenike pa ih surovo bacali s krova

15.10.2014. u 09:22
0
9
Pobuna u brazilskom zatvoru: Zarobili zatvorenike pa ih surovo bacali s krova
0
Pobuna u brazilskom zatvoru: Zarobili zatvorenike pa ih surovo bacali s krova
Zatvorenici brazilskog zatvora Guarapuava svezali su taoca za drvo i pustili ga da visi sa krova tokom pobune. Nasilje je počelo u ponedjeljak kada je 12 čuvara i desetine zatvorenika preuzela maskirana grupa. Pet zatvorenika i dvojica čuvara bačeni su sa krova zgrade.
Pobuna se dogodila u zatvoru u Parani. Bačeni zatvorenici i čuvari su preživjeli i trenutno su u bolnici.

Pregovori su se nastavili u utorak ujutro, no ubrzo su nakon toga zatvorenici oslijepili muškarca, svezali ga za drvo i pustili da visi sa krova.

Rekao je da bi porodice koje čekaju vani trebale biti odvedene na sigurnije mjesto. No, kada se niko nije pomjerio objesio je taoca i prijetio da će ga ubiti.Njihovi zahtjevi su bili da visokorizične zatvorenike prebace u drugi zatvor, da se poboljša hrana i smještaj, te da dobiju mobitel.

Šef vojne policije Fabio Zarpellon rekao je kako je napravljen pomak u pregovorima i da su trojica čuvara oslobođena.Ovo je prva pobuna u kompleksu u kojem se nalazi 240 zatvorenika te da je ovaj zatvor bio jedan od najboljih primjera dobrih zatvora u Brazilu. U njemu se nalazi i mala fabrika obuče .

Ovo 21. zatvorska pobuna u Parani u posljednjih 10 mjeseci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: