|

Plovilo ilegalnih imigranata potopljeno?

Plovilo ilegalnih imigranata potopljeno?
0
F
FENA/Hina
20.8.2006. u 14:56
0
komentara
0

dijeljenja
Plovilo ilegalnih imigranata potopljeno?
Dok je u nedjelju ujutro započelo traganje za nestalima u subotnjem brodolomu ilegalnih imigranata, u kojem je život izgubilo najmanje deset osoba, tužiteljstvo u Agrigentu na Siciliji otvorilo je istragu o toj tragediji jer postoji sumnja da je prevrtanje njihova plovila izazvao brod talijanske ratne mornarice.
Kako piše list Repubblica, na temelju izjave jedne preživjele imigrantkinje otvorena je istraga zbog sumnji da je zapovjednik broda talijanske ratne mornarice Minerva, koji je u subotu ujutro sudjelovao u spašavanju ilegalnih imigranata deset milja južno od otoka Lampeduse, sudjelovao u masovnom ubojstvu.

Brod Minerva je spasio 70 ilegalnih imigranata, a iz mora je izvučeno deset leševa, dok se još 40 osoba vodi kao nestalo.

Preživjela imigrantkinja, 26-godišnja Marokanka, izjavila kako je brod Minerva udario njihovo plovilo i izazvao potonuće. Ostali spašeni imigranti izjavljuju kako je do prevrtanja njihova plovila došlo kada su počeli prelazi s jedne na drugu stranu čamca pozivajući brod talijanske ratne mornarice u pomoć.

Oko 120 ilegalnih imigranata krenulo je iz libijskog mjesta Al Zuwara prema Italiji i bili su već tri dana i noći bez vode i hrane kada je do njih u subotu ujutro oko 3,30 sati stigao brod Minerva.

Talijanski ministar unutarnjih poslova Giuliano Amato izjavio je, kako piše Repubblica, kako istraga mora utvrditi činjenice i kazniti krivce za tragediju, dodajući da, ako ne budu kažnjeni odgovorni, onda bi se mogle dogoditi slične stvari.

Već je jednom, 1997., optužen brod talijanske ratne mornarice, tada je to bio "Sibilla", za potapanje broda s albanskim ilegalnim imigrantima u Jadranu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.