Svijet
0

Pljačkaš pucao u trudnicu, blizanci preživjeli

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Trudnica, koja je radila kao službenica u jednoj banci u Indianapolisu, juče je u toku oružane pljačke pogođena u stomak. Kako javlja AP, i ona i njeni blizanci su preživjeli.

Maskirani pljačkaš ušao je oko 9.30 u poslovnicu Hungtington banke, skočio iza pulta, pucao u službenicu te zgrabio novac iz njene ladice, otkriva policija. Pucao je još jednom na izlasku iz banke.

Metak je ušao u trbuh 30-godišnje Katherin Shuffield, koja je u petom mjesecu trudnoće, ali nasreću nije ozlijedio niti jedan fetus, rekao je gradonačelnik Indianapolisa Greg Ballard.

Shuffield je hospitalizirana u teškom, ali stabilnom stanju, dodaje policijski glasnogovornik Paul Thompson.

Policija je uhapsila dva tinejdžera koji su pokušavali ući u obližnju školu dva sata nakon napada, ali su obojica predani roditeljima i nisu osumnjičeni.

"Ovo je besmisleno. Jedna trudnica je pokušavala zaraditi za život, a ustrijeljena je bez ikakvog razloga," rekao je Michael Spears, šef policije.

Istražitelji ne znaju zašto je pljačkaš pucao na trudnicu, jer su službenici istrenirani tako da moraju predati novac pljačkašu, kad on to zatraži.

"Nema pokazatelja da su se poznavali," rečeno je iz policije.