Uhapšen jedan Nijemac
0

Planiran teroristički napad na subotnjoj utakmici u Dortmundu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Njemačka je policija u četvrtak uhapsila osobu njemačke nacionalnosti koja je bila na vrhu organizacije terorističkog napada. Meta napada je bio stadion u Dortmundu, a vrijeme operacije ova subota.

Bombaški napad, kako izvještava njemački Bild, se trebao dogoditi tokom subotnjeg ogleda 28. kola kada se na Signal Iduna Parku igra derbi kola, u kojem se sastaju vodeća Borussija i trećeplasirani Hannover.

Informacije s kojimase trenutno u javnost barata su relativno šture, no poznato je da je policija otkrila dvije lokacije na kojima se čuvalo "oružje" koje se navodno namjeravalo primjeniti u napadu. Jedna lokacija je nedaleko od samog stadiona u Dortmundu, a druga u Krefeldu.

Motivi napada za sad još nisu sa sigurnošću utvrđeni, makar se najčešće spominje da su meta trebali biti navijači gostujuće momčadi. Ovom policijskom akcijom je vjerojatno uništena podloga za užasan scenarij koji se mogao dogoditi u subotu, makar se javnost upozorava da i dalje bude vidno oprezna oko cijelog slučaja.

Utakmica je, dakle, na rasporedu u subotu u 15.30 sati, te zasad nema najave otkazivanja ogleda.

Treba reći da je vodeća Borussija ove sezone u devet prvenstvenih domaćih utakmica (od ukupno 13) imala potpuno rasprodan stadion (80.720 navijačkih mjesta), dok s prosjekom od 78.798 gledatelja po utakmici zauzimaju prvo mjesto na listi svih evropskih klubova.