21 mjesec zatvora za Britanku
0

Pišući SMS poruku, autom usmrtila djevojku

Sarajevo-x.com
Vozačica koja je, pišući SMS poruku, u saobraćajnoj nesreći ubila ženu, u ponedjeljak je osuđena na 21 mjesec strogog zatvora, piše BBC.

Philippa Curtis, 21-godišnjakinja iz Suffolka, upravo je pisala SMS poruku na svom mobitelu kad je brzinom od 112 km/h udarila u auto koje je bilo zaustavljeno sa strane kolnika.

Victoria McBryde (24) koja na zaustavljenom automobilu mijenjala gumu ostala je mrtva na licu mjesta zbog fatalnih ozljeda mozga.

Na telefonu osuđene nakon nesreće pronađeno je više od 20 poruka i poziva koje je obavila neposredno prije nego je usmrtila McBrydovu.

Philippa Curtis, konobarica, uz zatvorsku kaznu također je dobila i zabranu upravljanja automobilom na tri godine, a pred sudom je izrazila veliko žaljenje zbog tragičnog događaja.

Nakon što je udarila Victoriu McBryde, Curtisova je slupala još dva automobila, a sama je prošla tek sa lakšom ozljedom ruke.

Sutkinja Julian Hall slučaj je nazvala 'suludim i nepromišljenim' te 'fatalnim za gospođicu McBryde i njenu porodicu kao i za Philippu Curtis'.