|

Pilotu zabranjeno upravljanje avionom zbog fotografije nepoznate žene u kokpitu

Pilotu zabranjeno upravljanje avionom zbog fotografije nepoznate žene u kokpitu
22
E. Lj.
6.11.2019. u 09:01
5
komentara
22

dijeljenja
Pilotu zabranjeno upravljanje avionom zbog fotografije nepoznate žene u kokpitu Foto: Weibo/Screenshot
Kineskom pilotu doživotno je zabranjeno upravljanje avionom nakon što je fotografija nepoznate žene u pilotskoj kabini postala viralna na društvenim mrežama, piše BBC.
Fotografija na kojoj se vidi mlada žena koja pozira u pilotskoj kabini snimljena je u januaru tokom leta kineske aviokompanije Air Guilin iz Guilina na jugu Kine do Yangzhoua na istoku zemlje.

"Hvala kapetanu. Tako sam sretna", napisala je žena ispod fotografije koja je prošle sedmice postala viralna na društvenoj mreži Sina Weibo.

Prema pisanju kineskih medija, djevojka koja se tokom leta fotografisala u pilotskoj kabini je stjuardesa na obuci. Iz kompanije Air Guilin saopćili su da je pilot prekršio zakon o sigurnosti u zraku, a pilot čije ime nije objavljeno kažnjen je doživotnom zabranom upravljanja avionom, no nije objavljeno da li je otpušten sa svih pozicija u ovoj aviokompaniji. Zaposlenici koji su bili uključeni u ovaj slučaj također su suspendovani na neodređeno vrijeme.

"Sigurnost putnika prioritet je aviokompanije Air Guilin. Nemamo tolerancije prema osoblju koje se neprimjereno i neprofesionalno ponaša i dovodi sigurnost putnika u pitanje", saopćeno je iz aviokompanije Air Guilin.

Prošle godine je kineski avioprijevoznik Donghai Airlines suspendirao pilota na šest mjeseci i oduzeo mu kvalifikacije instruktora leta nakon što je dozvolio svojoj supruzi da ulazi u pilotsku kabinu.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...