Četvero poginulih
2

Pilot kriv za pad aviona kod Moskve

SRNA
Avion se doslovce raspao (Foto: AFP)
Avion se doslovce raspao (Foto: AFP)
Greška pilota glavni je uzrok današnje nesreće putničkog aviona Tupoljev kod moskovskog aerodroma Vnukovo u kojoj su poginule četiri osobe, pokazuju preliminarni rezultati istrage.

Ruskog istražnog komiteta Vladimir Markin rekao je da se, osim greške pilota, razmatraju i druge mogućnosti uzroka nesreće, poput loših vremenskih uslova i kvara na sistemu u letjelici.

"Dvije avionske crne kutije, pronađene na mjestu nesreće, bit će predate stručnjacima na obradu", rekao je Markin, dodajući da je u toku ispitivanje očevidaca.

Zvaničnici su istakli da će uskoro biti ispitano i četvero povrijeđenih u nesreći, čim to omogući njihovo zdravstveno stanje.

Avion ruske kompanije Crvena krila Tu-24, koji je letio iz Češke, udario je u pistu po slijetanju, te skliznuo i zaustavio se kod obližnjeg autoputa Kijevskoje. Avion se raspao na tri dijela, dok se desno krilo zapalilo. U avionu je bilo osam osoba i nije bilo putnika.

U saopštenju kompanije Crvena krila navodi se da je posljednji servis aviona obavljen na aerodromu Vnukovo 14. decembra.