Svijet
0

Pijani vozač postavio video u kojem je priznao da je ubio čovjeka

Klix.ba
Pijani vozač iz SAD-a priznao je da je ubio muškarca u videosnimku koji je postavio na internet. Moli sve ljude da ponove njegovu grešku i ne sjedaju pijani za volan.

Matthew Cordle započeo je video priznanjem: "Ubio sam čovjeka", a potom je objasnio kako je jedna noć zauvijek promijenila njegov život. Pio je s prijateljima i tada je odlučio sjesti u svoj kamion i voziti kući.

"Završio sam na pogrešnom putu, na brzoj cesti koja je bila prometna i zabio sam se u automobil. Ubio sam čovjeka".

Nakon sudara konsultovao se s moćnim advokatima koji su mu rekli da ga mogu osloboditi svih tužbi.

"Ali neću poći tim putem", kazao je Matthew i u tom trenutku se u videosnimku pojavljuje njegovo lice.

"Moje ime je Matthew Cordle i 22. juna 2013. godine udario sam i ubio Vincenta Canzanija. Ovaj video je moj čin priznanja. Kada budem optužen izjasnit ću se krivim i preuzeti punu odgovornost za sve što sam uradio Vincentu i njegovoj porodici. Ako krenem drugim putem, možda ću dobiti manju kaznu, ali neću obeščastiti sjećanje na Vincenta lažući o tome šta se dogodilo", kaže Matthew.

Dodao je kako će ovaj video dati tužiocima sve što je potrebno da ga "uklone s ulice" na duži period, ali snimio ga je kako bi prenio svoju poruku:

"Preklinjem vas, nemojte piti i voziti. Nemojte imati iste izgovore kao ja. Nemojte reći samo nekoliko kilometara, popio sam samo nekoliko pića i to se meni neće desiti. Jer desilo se meni a svi ti izgovori služe da bi se osjećali bolje zbog odluke koja je pogrešna. To može koštati života".

Rekao je kako Canzanija ne može vratiti ali da "vaše žrtve mogu biti spašene".

Videosnimak je postavljen na stranici "Because I Said I Would", čiji je vlasnik američka neprofitna grupa. Pogledan je više od 80.000 puta na YouTubeu.