Rusija
0

Pijani policajac pregazio tri djevojčice, a hitna pomoć usmrtila jednu

FENA
Ruski policajac za volanom u alkoholiziranom stanju pokosio je tri djevojčice u utorak u blizini Tomska, a zatim je vozilo hitne pomoći pregazilo jednu od žrtava, usmrtivši je na licu mjesta.

Policajac koji je bio za volanom svog ličnog vozila udario je u tri djevojčice koje su hodale uz rub ceste u Kargasoku, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Potom vozač hitne pomoći nije vido tijelo jedne od djevojčica, 15-godišnjakinje, ispruženo na cesti, pregazio je i usmrtio na licu mjesta, po istom izvoru. Ostale dvije učenice hospitalizirane su s prelomima lubanje i drugim povredama glave, ali njihovi životi navodno nisu u opasnosti.

Nesreće koje uzrokuju pripadnici snaga reda, često pijani, u Rusiji nisu rijetka pojava. Prije dva dana u Kursku je alkoholizirani policajac pregazio 16-godišnjka i pobjegao. U aprilu je pijani moskovski policajac na cesti ubio majku i njenu devetogodišnju kćer, a mjeseca dana ranije njegov kolega usmrtio je trudnicu.

Rusija je jedna od najgorih zemalja svijeta po sigurnosti u saobraćaja. Po izvještaju WHO-a, prije tri godine u Rusiji je u saobraćaju poginulo 36 hiljada osoba, među kojima je bilo 36 posto pješaka.