Svijet
0

Peterson ubijao jer ga je bivša djevojka nazvala "bezvrijednom svinjom"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Policajac Tyler Peterson (20) koji je u nedjelju ujutro ubio šestero mladih ljudi dok su oni bili na zajedničkom druženju u jednoj kući u gradu Crandon u Wisconsinu, navodno se užasno razbjesnio jer ga je bivša djevojka, jedna od njegovih žrtava, nazvala "bezvrijednom svinjom“.

Ovu priču prenio je u razgovoru za Milwaukee Journal Sentinel bliski Petersonov prijatelj, Mike Kegley koji tvrdi da je ubica nakon krvoprolića svratio do njega i ispričao mu šta je uradio. "Nije bio uzrujan i nije ludio. Bio je shrvan svojim djelom i bilo mu je jako žao zbog svega što je učinio“, objasnio je Kegley, a prenosi AP.

Peterson je također svome prijatelju ispričao da je došao u kuću svoje djevojke u nadi da će moći porazgovarati te da će ponovo uspostaviti normalan i ljubavni odnos nakon nedavnog raskida veze. Međutim, sve je, kako tvrdi Kegley, krenulo po zlu kada je Petersonova bivša djevojka kazala da je on "bezvrijedna svinja“, a njeno društvo je prasnulo u smijeh.

Policija je kazala da je Peterson na svoje žrtve ispalio čak 30 metaka. Nakon pucnjave Peterson je pobjegao, ali policajci su ga pronašli u obližnjem gradu Argonneu. U telefonskom razgovoru s policajcima priznao je da je on ubica. Iako su policajci pucali na Petersona još uvijek nije poznato da li su ga oni ubili ili je počinio samoubistvo, što će pokazati obdukcija.