{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet Saudijaca dobilo 32 godine zatvora zbog proslave Valentinova

A
10.5.2014. u 18:25
79
100
Pet Saudijaca dobilo 32 godine zatvora zbog proslave Valentinova
79
Pet Saudijaca dobilo 32 godine zatvora zbog proslave Valentinova
Foto: AFP
Pet muškaraca iz Saudijske Arabije osuđeno je na ukupno 32 godine zatvorske kazne i 4.500 udaraca bičem zbog organizovanja zabave na Dan zaljubljenih, koji se u toj arpaskoj zemlji smatra nezakonitim činom ili krivičnim djelom.
Naime, pet Saudijaca su kažnjeni jer su u privatnoj kući u gradu Al-Farouq proslavljali Dan zaljubljenih u društvu žena s kojima nisu u srodstvu, a sa kojima su te noći pili alkohol.

Policijske jedinice Komisije za promovisanje vrijednosti i prevenciju razvrata (CPVPV) privele su spomenute muškarce zajedno sa šest žena koje su im pravile društvo na Dan zaljubljenih.

Kako pišu britanski mediji, svih pet muškaraca je priznalo krivicu, dok saudijski sud još uvijek nije donio konačnu odluku o visini kazne za žene koje su proslavljale 14. februara.

Inače, Komisija za promovisanje vrijednosti i prevenciju razvrata je državna agencija vlade Saudijske Arabije koja ima nadležnost da provodi šerijatski zakon u zemlji.

U sastavu policije te komisije djeluje oko 4.000 policajaca koji brinu da građani poštuju vjerska pravila i propise.Pripadnici policije na javnim mjestima ali i nakon prijava, u privatnim domovima, provjeravaju poštovanje načina oblačenja kod žena i strogo razdvajanje muškaraca i žena na javnim mjestima, javlja Anadolu Agency (AA).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: