New Jersey
0

Pet policajaca ranjeno, ubijeni napadač i jedan osumnjičeni

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Naoružani napadač u svećeničkoj odori u četvrtak je otvorio vatru na policiju u Jersey Cityu, u američkoj saveznoj državi New Jersey, pri čemu je ranjeno pet policajaca a napadač i još jedan osumnjičeni su ubijeni, objavile su lokalne vlasti.

Dvojica policajaca teško su ranjena i u kritičnom su stanju, kazali su dužnosnici.

Pucnjava je počela u 5 sati ujutro, kad su dvojica policajaca nadzirala vozilo uključeno u nedavnu oružanu pljačku. Kada je jedan muškarac prišao vozilu, približila su mu se dva policajca.

Muškarac, koji je prema opisu gradonačelnika Jersey Cityja Jerramiaha Healyja bio obučen kao svećenik, izvukao je sačmaricu i počeo pucati, ranivši jednog policajca u nogu.

  • Potom je pobjegao i zabarikadirao se u obližnjem stanu, s još jednom osobom, rekao je načelnik gradske policije Thomas Comey na konferenciji za štampu, koju su prenosile američke TV mreže.

Policija je pozvala specijalnu jedinicu SWAT i evakuirala ostale stanare iz zgrade.

  • Dok su policajci pokušali prodrijeti u stan, osumnjičeni su pucali kroz vrata i zidove, rekao je Comey, po kojem se jedan osumnjičeni "spremio za rat".
  • Dvojica policajaca su u kritičnom stanju ali stabilizirani, kazao je Nathaniel Holmes, šef odjela kirurgije Medicinskog centra Jersey City.