|

VIDEO
/
Pet mrtvih, više od 800 povrijeđenih u Kairu

Pet mrtvih, više od 800 povrijeđenih u Kairu
0
S
SRNA
3.2.2011. u 08:12
28
komentara
0

dijeljenja
Pet mrtvih, više od 800 povrijeđenih u Kairu Foto: AFP
U sukobima između pristalica opozicije i vlade u Kairu od jučer je poginulo najmanje pet ljudi, a više od 800 je povrijeđeno.
Najnovije dvije žrtve su iz redova antivladinih demonstranata i ubijene su noćas iz vatrenog naoružanja nedaleko od trga Tahrir u centralnom dijelu Kaira.

Očevici kažu da se i jutros čuju hici iz vatrenog naoružanja nedaleko od trga Tahrir, koji je u posljednjih 12 sati poprište sukoba između Mubarakovih pristalica i opozicije.

Antivladini demonstranti poručili su da neće otići sa trga sve dok predsjednik Hosni Mubarak i cjelokupna vlada ne odu sa vlasti.

Mubarakove pristalice jučer su na konjima i kamilama došli do trga, a pojedini su bili naoružani palicama, kamenjem, noževima i vatrenim oružjem.

Vojska je saopštila da sa njihove strane niko nije pucao, osim u vazduh kako bi rastjerali masu.

Pristalice opozicije optužuju vladajuću Nacionalnu demokratsku partiju da su platili nasilnike i policajce da se predstavljaju kao civili i da oslobode trg Tahrir, koji je bio baza i štab antivladinih demonstranata.

Očevici navode da su Mubarakove pristalice bacale molotovljeve koktele i druge vrste vatrenih bombi na antivladine snage na trgu.

Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...