Ne zna se šta donosi dan
0

VIDEO / Pet mrtvih, više od 800 povrijeđenih u Kairu

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
U sukobima između pristalica opozicije i vlade u Kairu od jučer je poginulo najmanje pet ljudi, a više od 800 je povrijeđeno.

Najnovije dvije žrtve su iz redova antivladinih demonstranata i ubijene su noćas iz vatrenog naoružanja nedaleko od trga Tahrir u centralnom dijelu Kaira.

Očevici kažu da se i jutros čuju hici iz vatrenog naoružanja nedaleko od trga Tahrir, koji je u posljednjih 12 sati poprište sukoba između Mubarakovih pristalica i opozicije.

Antivladini demonstranti poručili su da neće otići sa trga sve dok predsjednik Hosni Mubarak i cjelokupna vlada ne odu sa vlasti.

Mubarakove pristalice jučer su na konjima i kamilama došli do trga, a pojedini su bili naoružani palicama, kamenjem, noževima i vatrenim oružjem.

Vojska je saopštila da sa njihove strane niko nije pucao, osim u vazduh kako bi rastjerali masu.

Pristalice opozicije optužuju vladajuću Nacionalnu demokratsku partiju da su platili nasilnike i policajce da se predstavljaju kao civili i da oslobode trg Tahrir, koji je bio baza i štab antivladinih demonstranata.
Očevici navode da su Mubarakove pristalice bacale molotovljeve koktele i druge vrste vatrenih bombi na antivladine snage na trgu.