Meksiko
0

Pet mrtvih u napadu naoružane grupe

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Grupa napadača ubila je pet osoba na imanju u blizini grada Ciudad Juarez na sjeveru Meksika, najopasnijeg grada u toj zemlji, objavila je meksička policija.

"Grupa od oko 20 osoba došla je na imanje, izdvojila pet muškaraca i ustrijelila ih, jednog po jednog", izjavio je glasnogovornik gradskih vlasti u Ciudad Juarezu.

S više od 2.600 ubistava u 2009., Ciudad Juarez u meksičkoj saveznoj državi Chihuahui drži rekord u nasilju među meksičkim gradovima.

Istovremeno je u Chihuahui policija otkrila mrtva tijela još četiri ubijena muškarca. Više od 28.000 Meksikanaca ubijeno je u tri posljednje godine u sukobima narkobandi i snaga sigurnosti.

Uzduž granice između Meksika i Sjedinjenih Američkih Država, u dužini više od 3.000 kilometara od Atlantskog do Tihog oceana, meksički narko karteli bore se za prevlast i nadzor opskrbe drogom američkog tržišta, najvećeg na svijetu.

U srijedu je objavljeno i da je oslobođen meksički novinar Ulises Gonzalez Garcia, koji je pod zasad nepoznatim okolnostima otet prije 11 dana.