Namijenjen Evropi
1

Peruanska policija zaplijenila kokain u paketima s nacističkom zastavom i šokantnim natpisom

B.H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Brod je plovio pod zastavom Liberije i zaustavio se u Ekvadoru prije nego što je stigao u peruanski grad Paita. Teret je bio usmjeren prema Belgiji.

Policija je krijumčarenu robu otkrila u četvrtak u luci Paita u sjevernom Peruu, blizu granice s Ekvadorom. Paketi su bili na brodu koji je prevozio šparoge.

Brod je plovio pod liberijskom zastavom i zaustavio se u Ekvadoru prije nego što je stigao u Paitu. U policijskom izvještaju stoji i da je teret bio namijenjen za Belgiju.

Peruanske vlasti već su ranije izvijestile da su pronašle kokain upakiran u pakete u obliku cigli, koji su na pakiranju imali posebne simbole. No nikada se nije radilo o zastavi nacističke Njemačke.

Prema procjenama peruanskih vlasti, godišnje u ovoj južnoameričkoj zemlji proizvede oko 100 tona droge. Većina te količine u Evropu se odvozi brodovima, no narkotici se prevoze i iz Perua u Boliviju, uglavnom, malim avionima.

Peru je drugi najveći uzgajivač biljke koke na svijetu i također drugi najveći proizvođač kokaina, prema podacima Ujedinjenih naroda i američke Uprave za suzbijanje droga.