{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Perez misli da je nemoguć sporazum za vrijeme Bushova mandata

F
22.11.2007. u 11:19
0
0
Perez misli da je nemoguć sporazum za vrijeme Bushova mandata
0
Perez misli da je nemoguć sporazum za vrijeme Bushova mandata
Foto: AP
Mirovni sporazum za Bliski istok je gotovo nemoguć prije isteka mandata američkog predsjednika Georgea W. Busha u januaru 2009. godine, ocijenio je izraelski predsjednik Shimon Perez u intervju objavljenom u četvrtak u japanskim novinama.
Sjedinjene Američke Države organiziraju sljedeće sedmice u Annapolisu, blizu Washingtona, međunarodnu konferenciju o krizi na Bliskom istoku.

"Teoretski je moguće postići sporazum za vrijeme predsjedavanja Georgea W. Busha, ali je u praksi nemoguće", izjavio je on za Tokio Shimbun u Jerusalemu.

"Niko nema iluzija o rezultatu, ali to će biti početak novih mirovnih pregovora", izjavio je Perez.

Još važniji razgovori o velikim pitanjima, kao što je status palestinskih izbjeglica, uslijedit će poslije konferencije, ocijenio je Perez.

Izraelski predsjednik je prije sedmicu dana u govoru pred turskim parlamentom nazvao konferenciju u Annapolisu "historijskom prilikom koja ne bi trebalo da se završi historijskim neuspjehom". Konferencija u Annapolisu treba da pokrene pregovore između Izraelaca i Palestinaca o osnivanju palestinske države, sedam godina poslije neuspjeha pregovora organiziranih posljednjih mjeseci mandata predsjednika Billa Clintona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: