{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Peretz razmatra izgradnju zida duž egipatske granice

F
30.1.2007. u 13:33
0
0
Peretz razmatra izgradnju zida duž egipatske granice
0
Peretz razmatra izgradnju zida duž egipatske granice
Amir Peretz; Foto: AP
Izraelski ministar odbrane Amir Peretz razmotrit će mogućnost izgradnje sigurnosnog zida duž izraelsko-egipatske granice, nakon palestinskog samoubilačkog napada u Eilatu, na jugu Izraela, izjavila je u utorak jedna od njegovih glasnogovornica.
"Peretz je tokom posjete Eilatu rekao zvaničnicima općine da namjerava što je moguće prije razmotriti eventualnu izgradnju sigurnosnog zida duž granice s Egiptom", rekla je ona.

"On je također naredio da se pojačaju mjere zaštite duž ove granice čak i prije ovog napada u kojem su poginule tri osobe i samoubica", rekla je ona.

Izraelski ministar unutarnje sigurnosti Avi Dichter je izjavio da je samoubica ušao u Eilat preko Egipta.

General Doron Almong, komandant vojnog regiona juga Izraela, usprotivio se izgradnji takvog zida. "Naš problem na ovoj granici su informacije i bilo bi razumnije tu postaviti radare za uzbunu".

Prema glasnogovorniku policije Mickeyu Rosenfeldu "specijalne policijske snage i pogranične jedinice su zadužene da patroliraju duž 240 km granice, koja je praktično otvorena između Izraela i Egipta".

"One imaju za cilj borbu protiv terorističkih mreža i sprečavanje aktivnosti krijumčarenja oružja i droge kao i mreže prostitucije", rekao je on.

Policija, koja koristi dronove i helikoptere za nadzor granice, saopćila je da je u tom sektoru uhapsila 5.600 ljudi u 2005. godini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: