{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Peleov sin mora u zatvor na 13 godina

F
FENA
25.2.2017. u 11:07
1
26
Peleov sin mora u zatvor na 13 godina
1
Peleov sin mora u zatvor na 13 godina
Foto: AFP
Sin jednog od najboljih nogometaša svih vremena Pelea, Edinho (46) predao se policiji nakon što je žalbeni sud presudio kako mora u zatvor na skoro 13 godina zbog pranja novca zarađenog trgovinom drogom.
Edinho, ili punim imenom Edson Cholbi do Nascimento, u junu 2014. godine je osuđen na 33 godine zatvora zbog pranja novca za narko-mafiju.

On je negirao sve optužbe za trgovinu drogom, premda je priznao kako je ovisnik. Njegovi odvjetnici su uložili žalbu koja je djelomično prihvaćena pa je Edinhu smanjena kazna na 12 godina i 10 mjeseci.

"Ljut sam i frustriran. Trebali su me osloboditi jer sam nevin. Osuđen sam za pranje novca, premda ne postoji niti jedan dokaz protiv mene. Jedini argument za osudu bilo je moje prijateljstvo s nekim od osuđenih, a to nikada nisam skrivao," kazao je.

Osuđena su još četvorica muškaraca među kojima i lokalni kralj droge Ronaldo Duarte Barsotti, poznatiji kao Naldinho, koji je također osuđen na 33 godine zatvora.

Edinho je bivši nogometaš, koji je posljednjih godina radio kao trener golmana u Santosu, klubu kojeg je proslavio njegov otac.

Pele je 18 godina igrao za Santos i u karijeri je postigao više od 1.200 pogodaka.

Edinho je Peleov sin iz prvog braka u kojem je dobio i dvije kćeri. U drugom braku je dobio blizance, sina i kćer, a iz izvanbračnih veza ima još dvije kćeri.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: