Novi detalji slučaja McCain
0

Pedofili slikali Madeleine prije kidnapovanja

Sarajevo-x.com
U policijskim izvještajima do kojih su došli britanski mediji stoji da je u kidnapovanje Madeleine McCann upetljan međunarodni pedofilski lanac čiji su članovi fotografisali djevojčicu samo tri dana prije nego što je nestala.

Prema navodima u e-mailu koji je britanska policija poslala portugalskim kolegama 4. marta ove godine, ovaj lanac otmičara je iz Belgije, a kidnapovanje "male djevojčice" bilo je naručeno.

Fotografije četverogodišnje Madeleine snimljene su dok je sa porodicom boravila u Portugalu, a napravio ih je neko ko je povezan sa otmičarima. U službenom e-mailu stoji da je nakon toga fotografija poslana u Belgiju kako bi ljudi iz pedofilskog lanca potvrdili žele li baš tu djevojčicu.

Tri dana nakon toga, 3. maja prošle godine Madeleine je kidnapovana iz stana u Praia de Luzu dok su njeni roditelji bili u obližnjem restoranu.

Nedavno je objavljen snimak djevojčice viđene u Amsterdamu za koju je prodavačica posumnjala da bi mogla biti baš Madeleine. Pojavila se još jedna žena iz ovog grada, Hannie Wiechmann, koja tvrdi da je djevojčicu vidjela čak dva puta u društvu žene stare od 30 do 35 godina.

Prošli mjesec portugalska policija je, uprkos negodovanju roditelja i javnosti, zatvorila slučaj McCain odbacivši sve optužbe o umještanosti roditelja Kate i Gerryja u slučaj otmice.