Suosnivač Microsofta
0

Paulu Allenu dijagnosticiran rak

Sarajevo-x.com
Foto: AFP/Getty Images/File
Foto: AFP/Getty Images/File
Suosnivaču Microsofta, Paulu Allenu, dijagnosticiran je rak, izvjestili su američki mediji. Naime, 56-godišnjem vlasniku kompanije 'Vulcan' dijagnosticiran je nehodgkinov limfom, prenijeli su brojni američki portali pozivajući se na pismo koje je uputila Paulova sestra, Jody Allen, uposlenima u 'Vulcanu'.

„Rak je dijagnosticiran početkom ovog mjeseca i on se već podvrgao kemoterapiji. Paul se dobro osjeća i vjerujemo u njegov brzi oporavak. Također, on će nastaviti s radom i ne planira mijenjati svoju poziciju u Vulkanu“, istakla je Jody dodajući da je Allen i prije 25 godina bio liječen od Hodgkinove bolesti.

Paul Allen je jedan od najbogatijih ljudi svijeta. On i Bill Gates su sredinom 70-tih godina osnovali Microsoft, no Allen 1983. godine napušta tu kompaniju kako bi osnovao vlastitu kompaniju 'Vulcan', a direktor je i 'Charter Communicationsa'.

Čovjek koji je inače poznat i kao veliki filantrop posjeduje i fudbalski tim Seattle Seahawks, te košarkaški tim Portland Trail Blazers, a dijelom je vlasnik i tima Seattle Sounders.