Svijet
0

Pašalić optužio Mesića za sinoćnje eksplozije

FENA
Bivši visoki državni dužnosnik Ivić Pašalić izjavio je danas ne zna zašto su u dvorište njegove obiteljske kuće noćas bačene dvije ručne bombe, no smatra da je za poticanje na ono što se dogodilo odgovoran predsjednik države Stjepan Mesić u čijem Uredu kažu da besmislice neće komentirati iz principijelnih razloga.

Ivić Pašalić u telefonskoj izjavi za HTV kazao je da se incident dogodio neposredno nakon njegova povratka sa službenog puta te da se na snimci sigurnosne kamere vide obrisi osobe koja ubacuje bombe u dvorište.

Nije mu poznato zašto je to učinjeno, osim, kako je rekao, što može jasno ustvrditi da za poticanje na ono što se dogodilo smatra odgovornim hrvatskog predsjednika Stipu Mesića. Dodao je da je Mesić osoba koja ga mjesecima i godinama kleveće o najružnijim stvarima bez ikakvih argumenata.

"Dvaput sam javno istupio da ne radi upravo bojeći se nečega ovakvog. Prema tome on bi možda mogao znati, jer da se ja vraćam s puta nije znao nitko osim moje obitelji i onih koji me slušaju, a znam da me već tjednima slušaju i pretražuju", rekao je Pašalić, predsjednik Hrvatskog bloka i građevinski poduzetnik.

Ustvrdio je da bi vlast mogla imati puno više informacija nego što ih ima on.

Odjel za informiranje Ureda Predsjednika RH odbio je komentirati Pašalićeve optužbe na račun predsjednika Mesića.

"Besmislice ne komentiramo iz principijelnih razloga", rekla je Hini pročelnica Odjela Danijela Barišić.

Ručne bombe su u dvorište obiteljske kuće Pašalića bačene iza ponoći, a u eksploziji nitko nije ozlijeđen. U eksploziji je počinjena manja materijalna šteta. Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba izjavila je da u cilju istrage ne može reći je li Pašalić ranije prijavio prijetnje i je li nakon noćašnjih eksplozija tražio policijsku zaštitu. No, kako je javila Nova TV, Pašalić je potvrdio da mu nikada nitko nije prijetio.