Do 10. oktobra
0

Parlamentarna delegacija BiH u posjeti SAD-u

SRNA
Delegacija Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH, koju čine predsjedavajući Komisije Branko Zrno i njegovi zamjenici Šefik Džaferović i Slobodan Šaraba boraviće od danas do 10. oktobra u službenoj posjeti SAD.

Tokom boravka u SAD, delegacija će posjetiti Nacionalnu gardu Savezne države Maryland, Asocijaciju guvernera saveznih država, State department i Ambasadu BiH u SAD, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Parlamentarci će na temu "Strategije uklanjanja mina i uništenje viškova vojne opreme i naoružanja u BiH" razgovarati sa direktorom Kancelarije za vojno-politička pitanja u State departmentu, Jamesom Lorensom i njegovim zamjenikom Marckom Adamsom.

Osim sastanka sa zamjenikom ministra odbrane SAD Joom McMilanom, delegacija Parlamentarne skupštine BiH će se susresti i sa službenikom za pitanja vojne legislative u ovom ministarstvu Biljom Hudsonom, kao i senatorom i predsjedavajućim Komisije za odbranu Evanom Bichaom, te mnogim drugim visokim zvaničnicima SAD-a.

U sklopu višednevne posjete SAD predviđena je posjeta državi Maryland i upoznavanje o radu skupštine Marylanda i procesom izrade državne legislative, kao i posjeta Agenciji za upravljanje kriznim situacijama.