Parižani putem društvenih mreža nude utočište svima koji nemaju gdje otići

Klix.ba
14.11.2015. u 10:10
92
87
Parižani putem društvenih mreža nude utočište svima koji nemaju gdje otići
92
Parižani putem društvenih mreža nude utočište svima koji nemaju gdje otići Stilizovani Eiffelov toranj postao je simbol mira i ove kampanje
S obzirom na evakuaciju i zatvaranje hotela i drugih ugostiteljskih objekata nakon napada u Parizu mnogi, a posebno turisti, našli su se na ulicama. Ipak, Parižani su pokazali solidarnost i svim unesrećenim ponudili svoje domove.
Hashtag #pourteouverte ili "otvorena vrata" nastao je na Twitteru skoro odmah nakon krvavih napada, a do sada je korišten više od 500.000 puta.
"Ovaj nalog bit će korišten za razmjenu informacija o sigurnim mjestima", piše na zvaničnom profilu kampanje na društvenim mrežama.
"Turisti, ukoliko vam treba pomoć ili mjesto da prespavate negdje u blizini okruga Jussieu 5, znajte da su vam moja vrata otvorena", napisao je jedan od korisnika Twittera.

Pomoć turistima pružili su i taksisti, koji su ponudili besplatan prijevoz.
Društvene mreže preuzele su glavnu ulogu u informiranju građana o situaciji u gradu nakon sinoćnjih napada. Naime, Facebook je uveo tzv. safety check ili "sigurnosnu provjeru", za sve one kojima trebaju informacije o sudbini njihovih najmilijih.


Komentari (87)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: